18 Şubat 2010 Perşembe

ALMAN PASTASI




Ders çalışmam gerekiyor ama hem buna çok az zamanım kalıyor hem de o az zamanlarda hep başka bir işle meşgul olasım geliyor. Oysa başka bir şansım yok. Hiç uzatmadan bitirmeliyim okulu. Ama ben napıyorum bilgisayarın başına oturmuş öyle boş boş bakıyorum. Hiç olmazsa bir işe yarıyım deyip blogu açtım ve geçenlerde yaptığım alman pastası tarifini yazıyım istedim. Nasıl iyi yapmış mıyım :) Sanırım buna yazımı okuyup, tarifi denemeye karar verip, tadına baktıktan sonra cevap verebileceksiniz. Ama ben size şimdiye kadar kime yaptıysam çok beğenildiğini özellikle belirtiyim. Hafif bir pasta istiyorsanız, ağır kremalardan hoşlanmıyorsanız bu pasta tam size göre..

Alman Pastası

Kek için;
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker (yaklaşık 170 gram)
125 gr margarin
1/2 su bardağı yoğurt
1/5 su bardağı un (yaklaşık 200 gram)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema için;
2 su bardağı süt ( yarım litre)
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
50 gr margarin

Kek için oda sıcaklığında beklemiş margarin ve şekeri 5 dk kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip 5 dk daha çırptıktan sonra geri kalan tüm malzemeleri 1er dakika çırpma aralıklarıyla ekleyip karıştırın. en son kabartma tozunu ekleyip çok az karıştırdıktan sonra yağlanmış düz bir kalıba döküp yarım saat kadar pişirin. Fırından aldığınız keki bir kenarda soğumaya bırakın. Bu sırada krema için unu bir tencerede hafif ateşte rengi değişene kadar kavurun.Şekeri ve sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşten almaya yakın margarini ekleyin. Margarin eridikten sonra kremayı ateşten alıp çırpma kabına alın ve mikserle 10 dakika kadar çırpın. Aralıklarla karıştırarak kremayı soğutun. (Bu sırada isterseniz kremanın içine portakal ya da limon kabuğu ekleyebileceğiniz gibi 1 tane muzu ezip kremaya katabilirsiniz. Tercih tamamen size ait.. ) Keki bir bıçak ya da ip yardımıyla ortadan ikiye ayırın. Kremanın tamamını kekin arasına yayın. Bu aşamadan sonra artık pasta halini almış olan kekin üzerini pudra şekeri ile kaplayın. Daha sonra süslemek için şekerleme. meyve ya da draje çikolatalardan da faydalanabilirsiniz...

2 yorum:

  1. Güvenilir bir Alman Pastası tarifi arıyordum,bu tarifi bulmam harika oldu!Çok teşekkürler (:

    YanıtlaSil
  2. çok sevindim, beğeneceğine eminim :) afiyet olsun..

    YanıtlaSil