21 Ağustos 2012 Salı

KAYGANA


Bizim oralardan, Karadeniz'den bir tarif.. Yanında haşlanmış patates, peynir ve zeytinle günün her öğünü tüketilir. Yapılışı çok kolay ancak tuzlu hamsi olmazsa olmazı olduğu için belki malzeme bulmakta sıkıntı çekebilirsiniz. Bu tarifi deneyemezseniz bile günün birinde karşınıza çıkarsa tadına mutlaka bakın derim. Beğeneceğinize eminim.

Malzeme
1 demet maydanoz
3 yumurta
1 yemek kaşığı mısır unu
3-4 adet tuzlu hamsi
Buğday unu

Yapılışı
Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince bir şekilde kıyın. Tuzlu hamsilerin kılçıklarını çıkarıp küçük parçalara bölün. 2 adet yumurtayı ve mısır ununu maydanoz ve hamsilere ekleyin ve karıştırın. Karışıma krep kıvamına gelinceye kadar buğday unu ekleyin ve 15-20 dakika bekletin.
Tavaya bir miktar sıvı yağ alın ve kızdırın. Bu sırada karışıma 1 adet daha yumurta ekleyip çırpın ve karışımdan 1 kepçe kadar alıp tavaya dökün. Krep hamuru gibi çevirerek kızartın.

NOT 1:Bu malzemeden 3 adet kaygana elde ediliyor.
NOT 2: Tuzlu hamsi fazlasıyla tuz içerdiğinden ayrıca tuz eklemenize gerek yok.

1 yorum:

  1. merhabalar; öncelikle teşekkür ederim güzel yorumlarınız için :) ilk fırsatta tarifbul'u inceleyeceğim.. sevgiler...

    YanıtlaSil