26 Haziran 2011 Pazar

ŞAŞKIN


Adı şaşkın..geçmişi tahminen 30-35 yıl öncesine dayanıyor...kayınvalidem evliliğinin ilk yıllarında yapmış bunu. hamur açmadaki tecrübesizliği ve belki de biraz vakitsizlikten dolayı lezzeti yerinde fakat şekilsiz şeyler çıkmış ortaya. Bu nedenden dolayı da hem kayınvalidem hem de bu hamur kızartmaları "şaşkın" damgası yemiş :) Bunların adı da ŞAŞKIN olarak kalmış.
Belki siz de evinizde yapıyorsunuzdur bu tarifi. Ama yine de bir de benden dinleyin olmaz mı :) Afiyet olsun...

2 su bardağı un
3/2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz

Un, su, tuz ve karbonatı ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar gerekirse un ya da su ekleyerek yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında açın. Dilerseniz baklava dilimi şeklinde, dilerseniz kare kare kesin. Ben oğluma yaptığım için kurabiye kalıplarını kullanarak kestim. Hamurları bol yağda kızartıp, havlu peçete üzerine alın. Yağlarını çektirdikten sonra servis kabına alın. Ilık olarak yanında peynir ve reçel ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder