10 Temmuz 2010 Cumartesi

KARAMELLİ ISLAK KEK


Aslında çikolatalı sufle yapmak istiyordum..Sonra kendimi karamelli kek tarifinde kaybolmuş buldum. İtiraf etmeliyim ki karamel sosunu sevmem ben. Hiçbir tatlıda tercih etmem. Fakat içimden bir ses beni bu tarifi denemeye teşvik etti. Ortaya çıkan muhteşem tat, bundan sonra içimdeki sese daha fazla güvenmem gerektiğini de ortaya koymuş oldu. Hani kendim yaptım diye söylemiyorum ama şu ‘magnum gold’ a yaptıkları reklamın binde birini benim keke yapsalardı keşke diyorum. Dünya insanı bu lezzetten mahrum kalmamış, verdikleri paranın karşılığını da almış olurdu. Şimdi ben bu kadar yazdım çizdim benim kekim falan diye ama tarif benim kendi öz şahsıma ait değil. Yine “Lezzet” dergisinin eski bir sayısında bu tarif.
 
Karamelli Islak Kek
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Karamel için;
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
200 ml krema
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yağ ve sütü ilave edip karıştırın. Un, kabarta tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Karamel için bir tencerede şekeri kısık ateşte arada bir karıştırarak eritin. Şeker kahverengi bir hal aldığında suyu ilave edin. Şeker suyun içinde eriyince azar azar kremayı ekleyin. Kaynayınca ocaktan alın. Ilık kekin üzerine ılık sosu dökün. Keki 3-4 saat dinlenmeye bırakın. Hatta dayanabilirseniz 1 gün bekleyin. Karamel kendini daha iyi buluyor bu zaman içinde.. Afiyet olsun…

4 yorum:

  1. Nefisti. Ellerine sağlık. S.S

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Çok geçmiş olsun.Umarım çok ciddi bir rahatsızlık değildir.Sağlık önemli tabiiki de ama ne yapalım her şey insanlar için.En büyük silahımız moral olmalı,ümütsizliğe kapılmamalıyız.Kek harika görünüyor.Ben karamelli muffin olarak arama yapmıştım,kek karşıma çıktı.Tarifinizi deneyeceğim.En kısa sürede sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle.

    YanıtlaSil
  3. yorumunuza geç cevap yazdığım için üzgünüm zira yeni farkettim. öncelikle iyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim, moral konusunda çok haklısınız,artık daha iyiyim.
    umarım bu geçen zaman içinde keki deneme fırsatınız olmuştur.yeni tarifleri yakın zamanda eklemeye başlayacağım umarım aradığınız diğer lezzetler konusunda da yardımcı olabilirim.
    sevgiler...

    YanıtlaSil