25 Kasım 2014 Salı

MANTARLI BİBERLİ PİZZA




Malzemeler:

Hamur için;
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
3 su bardağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım paket yaş maya
Tuz

Not: Bu ölçüden 2 orta boy pizza hamuru çıkıyor.

Üzeri için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen
500 gr Mantar
2 adet Çarliston biber
2 adet Kırmızı et biber
2 yemek kaşığı konserve mısır
300 gr kaşar peyniri

Not: Malzemeler 2 hamura eşit olarak paylaştırılacak



Yapılışı:

Tüm malzemeleri bir kap içerisinde yoğurun. Üzerini örterek 2saat kadar dinlendirip mayalanmasını sağlayın. Dinlenen hamuru tezgahın üzerinde merdane ile istediğiniz kalınlıkta açın. Hamurun pişerken bir miktar kabaracağını göz ardı etmeyin. Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.

Ayrı bir kapta salça, kekik ve fesleğeni karıştırıp pizza hamurunun üzerine eşit bir şekilde sürün.

Geniş bir tavaya biraz sıvıyağ koyun. Doğradığınız mantar ve biberleri 5-6 dakika soteleyin. Hamurun üzerine önce rendelenmiş kaşar peyniri daha sonra mantarlı karışı eşit olarak yayın. En üste
mısır serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında hamuru hafif kızarana kadar pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce 1 tutam kaşar peyniri daha ilave edip fırından alın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder