27 Aralık 2009 Pazar

KABAK TATLISI




"yıllar ne çabuk geçiyor, yine mi geldi yılbaşı" diyenlerden değildim. Ağır ağır geçen günlere, yıllara kızar; yeni başlayan yılın nasıl geçip gideceğini kara kara düşünür sıkılırdım hatta. uzun süren olaylara konsantre olamama, uzun vadeli işlerde başarılı olamama ve hatta uzun vadeli planlardan nefret etme gibi bir sorunum vardı hep. E hayat da öyle değil miydi? Bu yüzden de nihayete varmalıydı çok fazla uzamadan. Peki ya şimdi?? Minik oğlum hayatıma girdiğinden beri onun yanında daha çok kalabilmek, hayatını paylaşabilmek, birlikte öğrenmek, yenilenmek, büyümek için dua ediyorum. O yanında olmamı istediği sürece yanında olabilsem keşke. O yüzden bu yılbaşı bir öncekilerin anlamsızlığının aksine bir o kadar anlamlı..

Peki kabak tatlısının bunlar ne alakası var derseniz tabi ki yok. sadece yılbaşına yakın ya da denk gelen zamanlarda evlerde bolca kabak tatlısı pişmesinden dolayı benim için yılbaşı tatlısı demek bol fındıklı, cevizli ya da hindistan cevizli bu kabak tatlısıdır. işte bu nedenle içinde bulunduğumuz günlerin anlam ve önemine binaen siz de yapın ve afiyletle yiyin derim ben :) Ve tabi ki küçük ama önemli bir ayrıntıyı gözardı etmeyin; yaptığınız kabak seçimi, tatlının da lezzetini etkileyecektir. Bu yüzden mümkün olduğunca kuru bir balkabağı almaya özen gösterin.

1 kilo balkabağı

1/2 kilo toz şeker

fındık ya da ceviz içi

Kabakları eşit büyüklükte kesip yayvan geniş bir tencereye bir sıra kabak bir sıra şeker koymak suretiyle yerleştirin. Ocağın üzerinde kabak suyunu bıraktıktan sonra 5-6 dakika kadar pişirin. Daha sonra kabakları bir fırın tepsisine alın. 250 derecelik ısıda kabakları üzerleri hafif kızarana ve şerbetini çekene kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık 1 saat alıyor.. Daha sonra servis tabağına aldığınız kabakları fındık, ceviz ya da Hindistan cevizi ile süsleyin.

İYİ YILLARRR!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder