2 Mayıs 2009 Cumartesi

Tarçınlı Portakallı-Limonlu Kek




Mutfağıma yayılan tarçın, portakal ve limon kokuları henüz geçmemişken, bu yumuşacık kekin tarifini vermek istedim. Yapımı çok kolay, lezzeti süper bu keki mutlaka denemenizi öneriyorum. inanılmaz hafif bu kekin özelliği içinde yağ yerine süt kaymağı kullanılması.. Özellikle çocuklar için çok besleyici olacağını düşünüyorum. Biz evde iki kişi olduğumuz için ölçüleri az kullandım. Siz kalabalık bir aile iseniz, ölçüleri 2 katına çıkarabilirsiniz. Ve daha fazla uzatmadan işte tarçınlı portakallı-limonlu kek tarifi:

Tarçınlı Portakallı-Limonlu Kek
.1 yumurta
.1 su bardağı şeker
.1 su bardağı süt
.200gr süt kaymağı
.Un
.2 porkal ve 1 limonun rendesi
.toz tarçın
.1 paket kabartma tozu
.1 paket vanilya

Yumurta ve şekeri 5 dk kadar mikserle çırpın. Daha sonra sırasıyla kaymak, süt, vanilya, aldığı kadar un, kabartma tozunu ekleyip yine mikserle karıştırın. Son olarak portakal, limon rendesi ve tarçını katıp, kaşık yardımıyla karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına döktüğünüz karışımı önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder