30 Ekim 2014 Perşembe

TAHİNLİ KEK



Bu kekin en çok içinde yağ olmaması hoşuma gidiyor. Tahinin içindeki doğal yağ ile pişiyor. Tahin, fındık, ceviz birleşiyor ve muhteşem bir lezzet ortaya çıkıyor. Afiyet olsun şimdiden..

Malzemeler:

2 yumurta
100 gr şeker ( 1 su bardağından 2 parmak az)
150 ml süt  (1 su bardağı)
200 gr tahin ( 1 su bardağı)
200 gr un ( 2su bardağı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya)
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz ve fındık
Susam (Süslemek için)

Yapılışı

Yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra sırasıyla süt ve tahini ekleyin ( 1 bardak tahinden 2 parmak kadar ayırın) Un ve vanilyayı ekleyip çırpın. En son kabartma tozu ardından da ceviz ve fındığı ekleyerek karıştırın. Çok büyük olmayan bir kek kalıbına dökün. Kalan tahini bir kaşık yardımıyla dökerek hamurun üzerini istediğiniz gibi süsleyin. Susam serpiştirerek son halini verin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder