29 Ekim 2014 Çarşamba

HAVUÇLU MİNİK KEKLER




 



Bu tarifi uzun süredir yapıyorum. Yumuşacık ağızda dağılan bir kek oluyor. Tam ölçülerine uyarsanız iyi bir sonuç elde edebileceğinizi düşünüyorum. Afiyet olsun..


Malzemeler:

175 gr oda sıcaklığında tereyağ
100 gr toz şeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı su
2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
175 gr un
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
1 çimdik tuz
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz

Yapılışı:

Tereyağ ve şekeri mikserle çırpın. Yumurta ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Rendelenmiş havucu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Ayrı bir kapta ceviz hariç tüm kuru malzemeleri karıştırın ve havuçlu karışıma ekleyip tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Malzemeler bütünleştiğinde cevizi de ekleyip hamuru kek kalıplarına paylaştırın.  Daha önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika pişirin. Kekler soğuduktan sonra üzerlerini şeker hamurundan yapacağınız minik havuçlarla süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder