25 Mart 2010 Perşembe

TOMARA KAVURMASI


Evet evet seviyoruz biz ot yemeyi. Bizim oralarda tomara dediğimiz ama aslında kendisine bundan başka kaldirik, çiçekli mancar, ispit vb.. gibi isimler de verilmiş bir ot çeşidini daha mönümüze kattık. Hazırlaması ise çok basit..

Tomara Kavurması

Yarım kilo tomara

1 büyük kuru soğan

1 yemek kaşığı tereyağ

½ çay bardağı mısıryağı

İstenilen miktarda yumurta ( ben 3 adet kullandım)

Tomaraları temizleyip,yıkayıp, küçük küçük doğradıktan sonra düdüklü tencerede 5 dakika haşlıyoruz. Ayrı bir tavada soğanı tereyağ ve mısıryağı ile kavuruyoruz. Haşladığımız tomaralarıda tavaya alıp, soğanlarla birlikte birkaç dakika çevirdikten sonra, tuz, karabiber ilave ediyoruz. Yumurtaları kırıp, üzerini kırmızı pul biber ile süslüyoruz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder