-Zencefilin zayıflamaya yardımcı etkileri bulunmaktadır. Zayıflama tedavisi sırasında zencefilin kan şekerini dengede tutma özelliğinden dolayı tok tutucu ve metabolizmanın yavaşlamasını engelleyici etkisi ile kilo veriminde kolaylık sağlar.
-Ameliyat sonrası, hamilelik döneminde, taşıt ve deniz seyahatleri sırasında oluşabilecek bulantıları azaltmakta etkilidir. Ancak şunu da belirtmeden geçmiyim ki yaptığım araştırmalarda zencefilin kadınlarda adet söktürücü özelliği de bulunmasından dolayı hamilelikte kullanım miktarına çok dikkat edilmeli. Zira kanamalara ve hatta düşüklere neden olabilir!
- Yemeğin daha iyi sindirilmesini sağlar. Mide ve bağırsak gazı oluşumunu engeller.
-Soğuk algınlığı tedavisinde destekleyici gıda olarak kullanılır.
-Kolestrolü düşürmeye yardımcı etkisi vardır.
-Çorba ve yemeklere lezzet katar.
-Taze zencefilin reçel ve marmelatı yapılabildiği gibi reçel ve marmelatlara ilave edildiğinde ayrı bir lezzet katar.
-Tavuk, balık ve et yemeklerinde hem sağlık ve hem lezzet katar.
-Rendelenmiş taze zencefil dilimleri; ekmek, tatlı, pasta, börek, bisküvi, şarap ve bazı likörlerin yapımında kullanılır.
-Yemek soslarına ilave edilir.
-Kışın çay demleyip, yazın limonatasını yapabilirsiniz.
-Yarım su bardağı kakao
-1 paket kabartma tozu
-İri ceviz büyüklüğünde taze zencefil
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
-100gr katı yağ
-1 su bardağı esmer şeker
-1 paket vanilya
-2 yumurta
-yarım su bardağı üzüm pekmezi
-yarım su bardağı sıcak su
Sosu için;
-1 paket çikolatalı puding ( çikolatalı sos da kullanılabilir)
-2 su bardağı süt
-Ceviz içi
-Hindistan cevizi
Bir tencerenin içine 2 su bardağı sütle puding hazırlayın. Piştikten sonra sürekli karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın ve pudingi soğutun. İçine istediğiniz miktarda ceviz içi ve Hindistan cevizi ilave edip karıştırın. Daha sonra pudingli karışımı spatula yardımıyla kekin üstüne ve yanlarına sürün..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder