4 Kasım 2014 Salı

SARIMSAKLI ÇITIR EKMEK



 


Bayat ekmekleri değerlendirmek için çok basit bir yöntem. Okuldan eve karnı aç gelen çocuklar için de sıcacık çıtır çıtır bir lezzet.. :) Afiyet olsun...

Malzemeler:

1 bütün ekmek
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 avuç maydanoz
Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Tereyağ, zeytinyağ ve incecik rendelenmiş sarımsakları iyice karıştırıp homojen hale getirin. Daha sonra tuz ve maydanozları ekleyin. Dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine sürün. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Yaklaşık 15 dakika hafif kızarana kadar pişirin.

Not 1: Evdeki bayat ekmeğinize göre malzemeyi ekleyip çıkarabilirsiniz.
Not 2: Fırından almadan 5 dakika önce ekmeklerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve kekik eklerseniz ayrı bir lezzet elde etmiş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder